Els nostres joves, acariciant el cel en el Campionat d’Espanya celebrat en Lumine

Els infantils Luis de Miñón i Anna Cañadó, els alevins Maximilian-Tomas Caffrey i Nagore Martínez i els benjamins Mark Dearden i Cristina García són els nous campions d’Espanya de les seues respectives categories. Aquests sis jugadors, igual que els 378 jugadors restants que s’han donat cita aquesta setmana en Lumine Golf Club (Tarragona), han aportat color, talent i il·lusió a un dels campionats més bonics de l’any.

Un camp en excel·lent estat de joc, on els infantils, alevins i benjamins havien de jugar en tres recorreguts diferents, sent el dels benjamins (“Ruins” parell 33) el més exigent, no pel seu disseny, sinó per l’alt rough en carrers no gaire amples, presentant un excessiu repte per a jugadors Sub-10. Enrevessat recorregut “Hill” per a alevins i del “Lakes” on van jugar els infantils, només dir, que el propi nom del recorregut ens descriu el seu disseny.

La Federació de Golf de la Comunitat Valenciana aportava la xifra de 51 jugadors repartits en categoria Infantil, Aleví i Benjamí. Amb una paritat increïble de 26 masculins i 25 dones. Un 13% dels joves presents provenien de la nostra comunitat valenciana, tot un èxit de participació en el Campionat d’Espanya 2019.

Sense voler posar el llistó molt alt, els nostres jugadors es van presentar sense fer soroll i després de la primera jornada de transició, amb nervis i sense pressió, van poder aconseguir llocs a la part alta de la classificació, que van consolidar després de la segona jornada. Exemple d’això van ser les excel·lents voltes de Juan Miró (36 i 38) en benjamins, que superant reptes es va afermar al capdavant. Així mateix, en categoria Infantil, Julia Ballester (70 i 71) i Rocío Tejedo (72 i 72), Balma Davalos i Natalia Fiel copaven el primer, tercer, quart i cinqué lloc de la classificació respectivament. L’aleví Angela Gómez amb un fenomenal segon lloc (77 i 82), ens cap a creure en la possibilitat de recuperar 4 colps en l’última jornada. En aleví masculí, lluny del cap, però amb un top 10, ens trobem a Ramón Izquierdo (85 i 77). Alejandro Rubio (74 i 77), jugador categoria infantil es va situar en el lloc 16 i la millor benjamina, després de la segona jornada de la Comunitat Valenciana, era Àfrica Oliva (48 i 44) en el lloc 13.

La sort ens va ser esquiva en la tercera i última jornada, on els nostres representants no van obtindre els resultats somiats i premiats als esforços duts a terme. No aconseguim cap campió ni campiona, però si uns excel·lents subcampionats en categoria infantil femenina (Rocío Tejedo), benjamí masculina (Juan Miró) i tercer lloc en aleví femení (Ángela Gómez).

Setmana gran del golf llevantí, a curt espai de temps per a ser enorme. Si una cosa podem dir és que l’elenc de jugadores de la comunitat valenciana que ja tenim en el present, en breu coparen els llocs més alts de les classificacions nacionals durant els pròxims anys.

Gràcies a tots els pares, entrenadors i professionals que han assistit a Lumine Golf i felicitar la totalitat dels jugadors que amb tan alt grau de lliurament i satisfacció han estat demostrant les seues qualitats i vàlua en el Campionat d’Espanya Infantil, Aleví i Benjamí 2019.