Els joves golfistes triomfen en el Campionat Absolut de *Pitch & *Putt de la Comunitat Valenciana

Guanyadors del torneig.

El dissabte 15 i diumenge 16 de juny, a l’Escola de Golf Elx, s’ha dut a terme el torneig de Pitch & Putt més emblemàtic de la Comunitat Valenciana: el Campionat Absolut de Pitch & Putt de la CV 2019.

Sota la modalitat Stroke Play Escratx i disputant-se dues voltes el dissabte i una el diumenge, els 55 jugadors inscrits van demostrar que la competitivitat i la companyonia van ser els valors principals en les dues jornades de joc. Representatiu el ventall de jugadors de les diferents categories i de tots dos sexes que van participar en l’esdeveniment, valorant la diversitat de clubs de procedència des de tota la Comunitat Valenciana.

Camp en excel·lent estat, amb greenes ràpids i nobles que obligaven a lectures precises i tacte controlat que, junt a uns búnquers perfectes, van fer que el vent regnant en determinats moments de joc complicara el col·locar la bola en green des del tee d’eixida.

Després de les dues voltes de la primera jornada tot estava per decidir, al no dilucidar cap jugador destacat en la classificació. Es podia observar que en les dues classificacions (Escratx i hcp.) i en totes dues categories (femenina i masculina), els primers llocs estaven copats per joves golfistes de menys de 18 anys.

La segona jornada protagonitzada pel bon joc i la “lluita” contra el vent regnant va fer que s’arribara a la finalització del torneig amb José Soler Marcos i Gerónimo Palacio Leal empatats a la part alta de la classificació amb 157 colps. Després d’un “hole in one” en l’últim forat de la tercera volta i dos forats de “play off”, Gerónimo es va alçar amb el triomf amb un birdie de més de cinc metres, demostrant la brillant rivalitat i incertesa que va regnar durant el campionat.

Un menjar a base d’arrossos i varietat de viandes va ser l’avantsala al lliurament de premis, presidida per Andrés M. Torrubia, president de la federació de golf de la Comunitat Valenciana, acompanyat per Juan Manuel Verdú, Raúl Gómez i Noemí Guevara i presentat per Alfredo Martínez. Gerónimo Palacios es va proclamar campió absolut amb 157 colps; Marina Meana, escratx femenina i SUB 16 amb 164; el jugador infantil de la EGE, Harvey Pollitt, campió hcp masculí amb 155; i la jugadora benjamina de la EGE, Amaia Benito, campiona hcp femenina amb 154 impactes.

Cal felicitar la totalitat de jugadors i familiars presents, al camp i excel·lent “team” de l’Escola d’Elx, així com a l’equip arbitral i a la federació valenciana, per tornar a aconseguir dur a terme un campionat com es mereix.