Actualidad

Excel·lent actuació valenciana en el Campionat d’Espanya Sub 18 Femení

Part de l’equip valencià durant el torneig.

El camp Font del Llop Resort (Montfort del Cid, Alacant) acollia de l’11 al 14 d’abril el Campionat d’España Sub 18 Femení 2019, torneig que va concloure amb una magnífica actuació de les golfistes valencianes.

Greenes durs i l’absència del rough van fer del recorregut un escenari difícil per a les participants, al qual es va sumar el fort vent i la pluja en les primeres jornadas.

La duresa del camp, en la qual les participants van trobar una dificultat afegida, no va permetre a les golfistes baixar dels 73 impactes fins a la tercera jornada, la qual cosa explica que el sedàs després d’aquesta ronda se situara en +36.

Malgrat no tindre una bona arrencada, la castellonenca Carla Tejedo va aconseguir sobreposar-se a les complicacions del recorregut i va acabar per situar-se en en quarta posició, tan sols un colp per darrere de la guipuscoana Nieves Martín. Una volta de parell en l’última jornada va culminar una targeta de 79, 73 i 77 colps en les rondes anteriors.

Andrea Miralles va tindre un molt bon començament en aconseguir fer front al cansat camp i presentar una targeta de 76 colps en la primera ronda. Aquesta puntuació la va col·locar en un sisé lloc del qual acabaria descendint després de les següents voltes (84, 81, 85), per a finalitzar el torneig en trenta-quatrena posició.

L’altra valenciana que va aconseguir concloure el campionat amb una de les 10 millors classificacions va ser Carla Bernat (82, 78, 77, 73), que va compartir el Top 9 amb la murciana Patricia Garre i la madrilenya Blanca Fernández. Les tres, amb un total de 310 impactes.

La basca Natalia Aseguinolaza s’alçava amb el triomf després d’un mà a mà amb la madrilenya Marina Escobar, que no es va resoldre fins a l’últim forat. La madrilenya, malgrat signar 72 colps en aquesta última ronda, no va aconseguir fer front a Aseguinolaza en la classificació final, qui va concloure amb 76 impactes que, sumats al total, li van atorgar una renda de 2 sobre Escobar. Amb un total de 296 colps (74, 74, 72, 76), Natalia Aseguinolaza es convertia en la nova Campiona d’Espanya Sub 18.

No obstant això, la millor atuació del torneig va ser per a la setena classificada, Natalia Gutiérrez, que va aconseguir restar-li impactes al camp en concloure la ronda final amb 69 colps.

La labor arbitral exquisida i el bon treball dels voluntaris que van acudir a l’esdeveniment, en la seua majoria estrangers, van culminar aquest intens cap de setmana a Font del Llop Resort.

Agrair la participació a tot l’equip valencià que, després del madrileny, va ser el segon amb major nombre de golfistes inscrites, un total de 20 participants.