Comunitat Valenciana, subcampiona d’Espanya de FFAA de Pitch & Putt

Equip de la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana.

La Federació de Golf de la Comunitat Valenciana s’ha adjudicat la plata en el Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques de Pitch & Putt, disputat entre el 19 i el 20 d’octubre a l’Escola de Golf Elx.

Dues jornades consecutives en el recorregut il·licità que han enfrontat a un total de quinze comunitats autònomes. Camp en perfectes condicions, tal i com va descriure Javier Barrera, president del Comité de Pitch & Putt de la RFEG, que ha vist al combinat gallec fer-se amb el triomf.

La jornada del dissabte, disputada sota la modalitat Fourball, concloïa amb Balears al capdavant de la classificació. Amb 91 impactes, el combinat insular es va encimbellar a la primera posició, seguit de prop per Navarra (92). Cantàbria, la comunitat més llorejada fins al moment, completava el podi provisional amb 93 colps.

Primer en la cua, però amb opcions de victòria, el combinat valencià presentava un total de 96 colps. Als 47 de Gerónimo Palacio i Alexander Bakri es van sumar els 49 d’Imad Bakri i Javier Marroquín, targetes que van portar als llevantins a compartir amb Galícia la quarta posició.

Amb la taula tremendament igualada i tot encara per decidir, arrancava la ronda final del torneig. Jornada ennuvolada, amb vent i una mica de pluja. Condicions meteorològiques adverses que es van presentar com un rival més a batre pels equips.

Gran actuació del combinat gallec que, amb 208 impactes, per a un total de 304, va escalar fins a la primera posició. A tan sols un colp quedaven valencians i càntabres, compartint la segona posició.

Targeta de 209 colps que, junt als 96 de la primera ronda, va perfilar un resultat total de 305 per als valencians. Amb la suma de hàndicaps va acabar per resoldre’s l’empat a favor dels llevantins, que es van proclamar subcampions.

Espectacular volta la d’Imad Bakri, que va tancar el campionat amb un forat en un en el 18, a més de proclamar-se campió Scratch.

Amb el lliurament de premis concloïa la tretzena edició del Campionat d’Espanya de FFAA de Pitch & Putt, que ha permés a Galícia anotar el seu nom per primera vegada en el palmarés del torneig.

Galícia, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Navarra, Rioja, Castella i Lleó, Canàries i Múrcia, els huit millors resultats, formaran la primera divisió en la cita del pròxim any. Dividides en dues categories, les comunitats autònomes s’enfrontaran sota la modalitat Match Play.